+358 40 0353007 Ota yhteyttä Katso sijainti      Avoinna: ma-pe klo: 8.00-16.00
Seuraa meitä

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset


Apua, mitä voin tehdä? Saanko ruostesuojata auton? Voiko se tapahtua teillä?

Ei hätää, me autamme ja kerromme. Alla on yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia koskien auton ruostesuojausta.

Saako uuden auton ruostesuojata?

Kyllä saa, ja kannattaakin. Uuteen autoon tehtävä ruostesuojaus ei vaikuta valmistajan myöntämiin takuuoikeuksiin. Meiltä saa lisäksi täydentävän 12 vuoden takuun uuteen autoon.

Porataanko käsittelyn yhteydessä reikiä auton koriin tai runkoon?

Ei porata.

Minkä ikäinen auto kannattaa ruostesuojata?

Paras vaihtoehto on suojata auto uutena, mutta ikä on vain numero. Paljon tärkeämpää on auton kunto. Hyväkuntoinen auto, jota aiotaan säilyttää pitkään, kannattaa aina ruostesuojata, oli sen ikä mikä tahansa.

Voiko sähköauton ruostesuojata?

Kyllä voi. Sähköautojen ruostesuojauksessa otetaan huomioon akku ja muut korkeajännitejärjestelmät, joita suojataan tarvittaessa suojauksen ajaksi. Sähköautossa ruostumisen ennaltaehkäisy on erityisen tärkeää, sillä ruostekorjaukset voivat olla huomattavasti kalliimpia kuin perinteisissä polttomoottoriautoissa.

Mitäs nyt sitten, jos oma auto on jo ruostunut? Voiko enää tehdä mitään?

Kyllä voi. Suoraan ruosteen päälle ei toki kannata suihkuttaa suoja-aineita, mutta meiltä saa tarvittaessa hiekkapuhalluksen, jolla poistamme ruosteet. Sen jälkeen pohjamaalaamme puhalletut alueet, ja tämän jälkeen autoon voidaan tehdä ruostesuojaus.

Mikä käsittely minun kannattaa valita?

Meillä on kolme eri käsittelyvaihtoehtoa:

  1. Lisäturva – Alustan ja alustankotelorakenteiden sekä pyöräkoteloiden ruostesuojaus kotelonsuoja- ja alustansuoja-aineilla.
  2. Täysturva – Samat paikat kuin lisäturvassa, mutta lisäksi suojataan ovet, konepelti, takaluukku sekä taka-kaaret sisäpuolelta.
  3. Tuplaturva – Samat paikat kuin täysturvassa, mutta normaalin koteloaineen lisäksi ruiskutetaan kestävämpi diamond-kotelonsuoja-aine kaikkiin koteloihin.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos et ole varma, aiotko pitää autoa pitkään, sopivin vaihtoehto voisi olla lisäturva. Jos taas uskot pitäväsi autoa pitkään, järkevä valinta on täysturva, ja jos tiedät pitäväsi auton todella pitkään, tuplaturvasta tulee pitkällä aikavälillä kaikista edullisin vaihtoehto. Täysturva on kaikista yleisin ja suosituin käsittely, jonka me teemme.

Mitä voin tehdä? Kannattaako? Voinko? Uskallanko? Kysynkö naapurilta?

Ei huolta, me tiedämme, miten nämä asiat menevät! Alla on usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koskien kestopinnoituksia ja vahauksiamme.

Likaantuuko ja naarmuuntuuko auto, kun se on pinnoitettu?

Kyllä, auto likaantuu ja naarmuuntuu. Pinnoite kuitenkin helpottaa lian irtoamista ja pesu on huomattavasti helpompaa. Naarmuuntumista ei voida täysin estää, jos maalipinta altistuu mekaaniselle voimalle, joka aiheuttaa naarmuja.

Tarvitseeko ja saako keraamisella pinnoitteella pinnoitetun auton pesussa käyttää pesuaineita?

Ainakin meillä tehdyn keraamisella Brilliant-pinnoitteella varustetun auton maalipinta kannattaa pestä pesuaineilla. Lika lähtee helpommin ja erityisesti talvella liuottimien käyttö suolan poistoon on järkevää. Sopivien pesuaineiden käyttö minimoi mekaanisen hankauksen määrän maalipinnalle, kuten harjauksen ja sienellä pesun. Tärkeää on kuitenkin tarkistaa, että kotona käytettävät pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä, eli niitä voi turvallisesti valuttaa maahan.

Miten pitkään pinnoitteet kestävät?

Pinnoitteiden kesto riippuu olosuhteista ja käyttömäärästä. Karkeasti arvioiden keraaminen pinta kestää hyvänä 1,5–3 vuotta, mutta pinnoitteen vaikutuksen voi huomata jopa kymmenen vuoden päästä. Normaali kestovaha, jonka teemme, kestää 3–6 kuukautta, tai vähäisellä käytöllä jopa vuoden.

Kannattaako uusi auto pinnoittaa heti uutena?

Ehdottomasti kannattaa! Mitä uudempana pinnoitat auton, sitä parempi lopputulos ja sitä aikaisemmin maalipinta saa lisäsuojan päälle.

Voiko vanhaan autoon laittaa pinnoitteen?

Kyllä voi! Maalipinnan pinnoittaminen ei riipu auton iästä. Jos maalipinta on kulunut, se kannattaa ennen pinnoitusta koneellisesti kiillottaa – kansankielellä sanottuna myllyttää.

Jos naapuri ei tiedä, kylän asiantuntija epäilee ja oma ajatus on hukassa, niin olet oikealla sivulla.

Alta löydät yleisimmät meiltä kysytyt kysymykset ja vastaukset auton äänieristystä koskien.

Minkä verran auto hiljenee äänieristyksellä?

Vaimennusaste riippuu täysin äänieristyksen laajuudesta. Teemme sekä suppeita että laajoja eristyksiä. Tarkkoja mittaustuloksia ei valitettavasti ole, sillä useista yrityksistä huolimatta emme ole saaneet luotettavaa testiä toteutettua, koska lopputulos vaihtelee jokaisessa testissä. Karkeasti voidaan sanoa, että suppeissa eristyksissä vaimennus on noin 2 dB, laajemmissa 2–4 dB ja vielä laajemmissa jopa 4–8 dB. Suurin ero tapahtuu kuitenkin äänen taajuuksissa. Jokaisen ihmisen korva on erilainen, ja myös häiritsevä melu on yksilöllistä. Toiset saavat eristyksistä täydellisen ratkaisun ja häiritsevä taajuus häviää kokonaan, toiset taas kokevat vaikutuksen olevan pienempi.

Mitä materiaaleja eristyksessä käytetään?

Eristyksissä käytämme muun muassa ruiskutettavaa Noxudoll 3100 -eristettä, Comfortin eripaksuisia foliopintaisia butyylikumimattoja, erilaisia kevyempiä ja pehmeämpiä mattoja sekä monikerrosmattoja.

Lue lisää Comfortin tuotteista: Comfort esite 2023

Saako verhoilut purettua ja vielä kasattua ehjänä?

Vahinkoja voi aina sattua, mutta verhoilut saadaan ehjänä irti, ja niiden purkaminen ja kasaaminen on täysin normaali päivittäinen toimenpide.

Mitä eroa on suppealla ja laajalla äänieristyksellä? Voiko tehdä vielä laajemmin?

Suppea äänieristys sisältää pyöräkoteloiden ja alustan valikoitujen kohtien eristyksen ruiskutettavalla Noxudoll 3100 -eristeellä, kuten rengaslinjat, varapyöräkotelon pohjan, sekä tarvittaessa ja materiaalista riippuen sisälokarien lisäeristyksen ja eristepussien asennuksen lokarien päälle vähentämään kaikuvan tilan määrää.

Laaja äänieristys kattaa kaiken yllämainitun, mutta lisäksi eristetään myös tavaratila auton sisäpuolelta eristemattoja käyttäen. Eristystä voidaan laajentaa vielä oviin sekä etu- ja takalattiaan.

Voiko eristyksen tehdä ruostesuojauksen jälkeen, tai voiko sitä laajentaa myöhemmin?

Ruiskutettavaa Noxudoll 3100 -eristettä ei voi laittaa ruostesuojauksen jälkeen, sillä se täytyy ruiskuttaa aina ennen ruosteenestoaineita.

Auton sisäpuolisen eristyksen voi kuitenkin tehdä ruostesuojauksen jälkeen, ja eristyksen laajuutta voi laajentaa myös myöhemmin. Voit siis aluksi testata, riittääkö peruspaketti, ja jos ei, esimerkiksi ovet ja lattiat voidaan eristää myöhemmin.

Onko auton pohja jo päässyt ruostumaan? Voiko mitään enää tehdä?

Ei hätää, ruostetta voi poistaa. Alla on usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koskien ruosteenpoistoa.

Kannattaako autoa hiekkapuhaltaa?

Jos auton pohjassa on ruostetta, tärkein toimenpide ruostumisen hidastamiseksi on ruosteen poistaminen mahdollisimman hyvin. Tehokkain tapa tähän on hiekkapuhallus.

Saadaanko auton pohjasta kaikki ruosteet pois?

Kaikkea ruostetta ei valitettavasti voida poistaa, sillä ruostetta on usein myös paneelien saumojen välissä ja muissa umpinaisissa paikoissa, joista sitä ei voida poistaa.

Pysäytetäänkö ruostuminen kokonaan, jos auton hiekkapuhaltaa ja ruosteenestokäsittelee?

Valitettavasti ruostumista ei voida pysäyttää kokonaan, jos se on päässyt kunnolla alkuun. Ruostetta on usein myös sellaisissa paikoissa, joista sitä ei voida poistaa. Lisäaikaa autolle kuitenkin saadaan, kun käsittely tehdään huolellisesti.

Mitä hiekkapuhalluksen jälkeen tehdään?

Hiekkapuhalluksen jälkeen puhalletut kohdat maalataan, ja käytämme yleensä polyuretaanimaallia. Tämän jälkeen levitetään kotelonsuoja- ja alustansuoja-aineet.

Tehdäänkö meillä irto-osien hiekkapuhallusta, kuten vanteita, auton akselistoja, mopojen tai moottoripyörien runkoja jne.?

Hyvin harvoin puhallamme irto-osia. Alumiinivanteita emme hiekkapuhalla koskaan, sillä hiekkapuhaltimemme ja käyttämämme puhallusrae eivät sovellu tähän käyttötarkoitukseen. Aina kannattaa kuitenkin kysyä, jos jokin osa kaipaa hiekkapuhallusta.

Katso FINIKOR -käsittelyiden hinnat ja varaa aika autollesi tästä tai soita 0400353007

Etkö löytänyt vastausta? Kysy rohkeasti lisää! 

Erottele useampi sähköpostiosoite pilkulla

    Joensuun Ruoste-Esto
    Kuurnankatu 15, 80100 Joensuu
    +358 40 0353007
    joensuu@finikor.fi